Visie

 

Welke beperking iemand ook heeft, bij ons kan iedereen de dag op een zinvolle manier doorbrengen. Door onze onderwijservaring kennen wij het belang van een persoonlijke en praktijkgerichte benadering: de taken worden toegesneden op de interesses en talenten van het individu. Doordat wij bewust kleinschalig blijven, kunnen wij garanderen dat elke medewerker ruim voldoende aandacht krijgt.

 

Ook degenen die door ouderdom of fysieke gebreken geen werk kunnen verrichten, hebben bij ons verschillende mogelijkheden om de dag op een prettige manier door te brengen. Gezellig breien bij de houtkachel, gezamenlijk puzzels oplossen aan de keukentafel, genieten van het weidse uitzicht, een mooi boek lezen, met de katten knuffelen, naast de chauffeur door de groene omgeving toeren om de geitenkaas of het haardhout af te leveren.

 

Bijzonder waardevol voor de sociale interactie zijn ook de koffiepauzes en de maaltijden waaraan we met de voltallige groep deelnemen.

 

Een aangename sfeer is van het allergrootste belang. Door intensieve begeleiding stimuleren wij de medewerkers elkaar te accepteren zoals ze zijn, en zo voorkomen we eventuele onderlinge ergernissen. Mede hierdoor voelen de mensen zich op onze zorgboerderij zo geborgen, dat we nauwelijks verloop kennen; sommigen zijn zelfs al bij ons sinds de oprichting in 1996.