Over ons

 

Wij, Cornelie en Gert-Jan Agelink, waren beiden jarenlang docent in het agrarisch onderwijs. In 1990 besloten we het roer om te gooien en richtten we een eigen bedrijf op: geitenhouderij Het Achtereind in het Betuwse dorpje Herveld. In de nieuwe stal vonden zo'n 200 geiten een prettig onderkomen.

 
Aanvankelijk leverden we de melk uitsluitend aan de fabriek, totdat Cornelie in 1996 begon met het produceren van geitenkaas voor de groothandel, landwinkels en natuurlijk voor haar eigen kraam op de zaterdagse biologische boerenmarkt in Nijmegen.

In diezelfde periode kwamen er voor het eerst mensen met een beperking bij ons over het erf, die op de boerderij een zinvolle dagbesteding hoopten te vinden. De onderlinge samenwerking verliep uitstekend en gaf zoveel voldoening dat wij ons ook beroepsmatig voor deze mensen wilden inzetten, en zo ontstond de zorgboerderij.

 

Bij een herverdeling kwam onze biologische melkveehouderij in een waterwingebied te liggen, waardoor het toekomstperspectief voor deze tak van ons bedrijf afnam. De geiten werden verkocht, de kaasmakerij werd op een lager pitje gezet.

 

Hoewel de structuur die wij onze mensen bieden nog steeds op arbeid is gebaseerd, is de werkdruk tegenwoordig zonder meer laag te noemen. Ons voornaamste doel is het geven van persoonlijke aandacht en individuele begeleiding, waar wij nu ook al onze tijd aan kunnen wijden.